Juridische hulp nodig?
Personen- en familierecht
Personen- en familierecht  
Jeugdrecht
Jeugdrecht  
Arbeidsrecht
Arbeidsrecht  
Incasso
Incasso  
Contractenrecht
Contractenrecht  
Verzekeringsrecht
Verzekeringsrecht  
Bankrecht
Bankrecht  
Psychiatrisch patiënten recht (BOPZ)
Psychiatrisch patiënten recht (BOPZ)  

Advocaat Familierecht Naarden

Bent u woonachtig in Naarden of omgeving en zoekt u een advocaat gespecialiseerd in het personen- en familierecht? Maak dan kennis met Butselaar + Bos Advocaten. Een geschil binnen de familiesfeer ligt vaak gevoelig. Er kan sprake zijn van emoties, zoals verdriet of boosheid. Het is dan goed als er een onafhankelijke advocaat naast u staat. Butselaar + Bos Advocaten staat u op persoonlijke en professionele wijze bij.


Welke zaken vallen onder het personen-en familierecht?

Het personen- en familierecht is in Nederland opgenomen in Boek 1 van het Burgerlijk Wetboek. Het gaat bijvoorbeeld over de rechten rondom geboorte en overlijden, de voor- en achternaam, onderbewindstelling en curatele. Ook het familierecht is er onderdeel van, denk aan het regelen van een huwelijk of echtscheiding en het gezag over minderjarige kinderen.


Eén van de meest voorkomende problemen binnen het familierecht is de echtscheiding. Hierbij spelen verschillende zaken een rol, denk hier bijvoorbeeld aan de boedelverdeling, partneralimentatie, co-ouderschap en pensioenafspraken. U heeft een advocaat nodig om alles in goede banen te leiden. Dat kan een mediator zijn die er met u samen probeert uit te komen, of u heeft beiden een eigen advocaat die uw belangen behartigt.


Onderdelen van het familierecht

Met welke zaken kunt u bij een advocaat gespecialiseerd in personen- en familierecht terecht? Denk bijvoorbeeld aan:

  • Relatievermogensrecht; tussentijdse wijziging in de huwelijkse voorwaarden of het samenlevingscontract.
  • Kinderen; achternaam wijziging, ouderlijk gezag, zorgregeling, verhuizing na een scheiding, adoptie, leerplicht of erkenning/ontkenning van het vaderschap.
  • Echtscheiding; boedelscheiding, omgangsregeling, alimentatie of bijvoorbeeld pensioenafspraken.
  • Zorg; zaken in het kader van de Wet bijziendere opnemingen in psychiatrische ziekenhuizen.

Het erfrecht wordt als apart rechtsgebied beschouwd, maar ook met zaken die te maken hebben met het erfrecht kunt u terecht bij Butselaar + Bos Advocaten.


Advocaat nodig in Naarden?

Speelt er bij u een zaak die valt onder het personen- en familierecht en heeft u een advocaat nodig? Wij helpen u graag. Neem contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak.